Joomla! Administration Site Users Menus Content Components Extensions Help 0 Visitors1 Admin0 View SiteLog out Save Save & Close Save & New Save as Copy Close Help Article Manager: Edit Article

Двајца претставници од Здружение ЕСЕ земаа учество на првиот Глобален симпозиум на мрежата COPASAH, под наслов “Citizenship, Governance and Accountability in Health”, кој се одржа во периодот од 15 до 18 октомври 2019 во Њу Делхи, Индија. На Симпозиумот, претставниците од ЕСЕ имаа можност да ја презентираат работата на ЕСЕ во Македонија и во регионот по однос на социјалната отчетност и правното зајакнување за унапредувањето на правото на здравје на населението, со посебен фокус на Ромите.

 Претставниците на ЕСЕ својата работа ја презентираа преку учество во пленарните сесии, работилниците, филмските проекции и фото – сториите.

На симпозиумот учество земаа над 450 учесници од 40 земји во светот.

View the embedded image gallery online at:
https://www.esem.org.mk/en/index.php/what-we-do-now/3135-ucestvo-na-prviot-globalen-simpozium-na-mrezata-copasah.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId22e63346aa