Работилница за развивање на план за работа на тематска група на организации кои ќе работат на фискална транспарентност во областите на економските и социјалните права, во рамки на Европската мрежа на COPASAH

Од 12 до 15 јуни 2022 година,  со поддршка од Европската Унија обезбедена преку оперативниот грант “Joint Efforts for Gender Equal Society”, се спроведе работилница за развивање на план на активности за работа на  тематска група на организации кои ќе работат на фискална транспарентност во областите на економските и социјалните права, во рамки на Европската мрежа на КОПАСАХ. На работилницата присуствуваа 14 учесници од Северна Македонија, Србија, Албанија, Црна Гора, Романија и Косово. За време на работилницата, фацилитирана од Марија Саздевски Вангеловски, присутните имаа можност да дискутираат за можностите за заедничко настапување и взаемна помош и поддршка во оваа област. Оваа група на организации, во текот на 2022 година и во иднина ќе се залага за спроведување на развиениот план на активности.

View the embedded image gallery online at:
http://www.esem.org.mk/index.php/shto-rabotime-sega/4243-rabotilnica-za-razvivanje-na-plan-za-rabota-na-tematska-grupa-na-organizacii-koi-ke-rabotat-na-fiskalna-transparentnost-vo-oblastite-na-ekonomskite-i-socijalnite-prava,-vo-ramki-na-evropskata-mreza-na-copasah.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId5b57d4d820