Обука за социјална отчетност и правно зајакнување

Здружението ЕСЕ одржува обука за социјална  отчетност и правно зајакнување. Цел на обуката е унапредување на правата на здравје и пристап на здравствена заштита на Ромите во регионот.

На обуката присуствуваат претставници од пет земји: Македонија, Словачка, Унгарија, Бугарија и Романија, кои преку размена на искуства за социјална отчетност и правно зајакнување ќе придонесат за подобрување на правата на оваа маргинализирана група на национално ниво. 

Обуката ќе трае три дена и истата е поддржана од Фондациите отворено општество и Фондацијата отворено општество Македонија.

View the embedded image gallery online at:
http://www.esem.org.mk/index.php/shto-rabotime-sega/3138-obuka-za-socijalna-otcetnost-i-pravno-zajaknuvanje.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId1dbc3e1d86