Здружение ЕСЕ

ЕСЕ

   Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените.

 

 

States' Obligations under the CEDAW Convention, in the Context of Climate Change

Direct Link to Full 5-Page Text:

http://wedo.org/wp-content/uploads/2018/02/SynthesisNote_RightsAndClimate_CEDAW-.pdf

 

Извор: WUNRN – 06.02.2018

 

 

Фискална Транспарентност

Социјална отчетност за родова еднаквост

Човекови права во здравствена заштита

Семејно насилство 

Центар за правна помош

Здравствен информативен центар