Здружение ЕСЕ

ЕСЕ

   Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените.

 

 

 

 

Analysis of the Concept of Women's Jobs without Regulation/Informal Economy in Developed Countries

Direct Link to Full 21-Page 2018 Publication:

http://www.wiego.org/sites/default/files/publications/files/Carre-Concept-Informal-Economy-Labour-Developed-Countries-WIEGO-WP36.pdf

 

 

Извор: WUNRN – 29.01.2018

 

 

Фискална Транспарентност

Социјална отчетност за родова еднаквост

Човекови права во здравствена заштита

Семејно насилство 

Центар за правна помош

Здравствен информативен центар