Работилница за планирање на активности за застапување со примена на алатки за креативен активизам

Здружението ЕСЕ на 28 и 29 септември 2015 година во ГЕМ Клубот во Скопје  во соработка со Младинскиот Образовен Форум спроведува дводневна работилница за развивање на кампањи и план за застапување за унапредување на пристапот на децата Роми до превентивни здравствени услуги и вакцинација и жените Ромки до превентивни гинеколошки услуги преку примена на креативен активизам.

На работилницата учествуваат и трите ромски партнерски организации (КХАМ, РРЦ и ЦДРИМ). Покрај активностите за планирање, на работилницата  организациите се запознаа и со искуствата  од примена на алатки на креативен активизам во процесот за застапување од земјата и светот.

View the embedded image gallery online at:
http://www.esem.org.mk/en/index.php/what-we-do-now/1417-rabotilnica-za-planiranje-na-aktivnosti-za-zastapuvanje-so-primena-na-alatki-za-kreativen-aktivizam.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeIdc4c16a7e24